Recente berichten

Pakkende Demodagen bij Schut Systems

Van 23 oktober t/m 10 november demonstreren wij tijdens de Pakkende Demodagen wel 15 verschillende kartonneermachines in snelheden van circa 15 tot 150 dozen per minuut. Trots middelpunt van deze dagen is de nieuwe dozensluitmachine C113, waarvan de ergonomische en hygiënische bouwwijze gelijk in het oog springt.

Daarnaast ziet u ook:

  • De F111 opzetmachine te leveren in zowel locking uitvoering als lijm uitvoering
  • Toploading verpakkingslijnen in verschillende snelheden
  • Eenvoudige semi-automatische kartonneermachines
  • Vulunit voor het vullen van een toploading doos met één of meerdere zakjes
  • Sleevemachine ASM60 voor het aanbrengen van een kartonnen sleeve om een tray
  • Lock-Well® : Tray met vakverdeling uit 100% papier
  • En heel veel verpakkingsvoorbeelden…..

Interesse?

Bel ons voor een afspraak op +31 (0) 313 674500 of stuur een mail naar info@schutsystems.com

Maak een afspraak

Wilt u onze Demoruimte bezoeken? Neem dan via onderstaand formulier of telefonisch +31 (0) 313 674 500 contact met ons op voor een afspraak.

Gelieve dit veld leeg te laten.

Overname Koninklijke Schut

Per 6 september jl., heeft de P. van de Velde Group uit België 100% van de aandelen van Koninklijke Schut nv overgenomen. Schut Systems bv is, als dochtervennootschap van Koninklijke Schut nv, daarmee ook onderdeel geworden van de genoemde groep.

De P. van de Velde Group heeft een vooraanstaande marktpositie in de Benelux op het vlak van verpakkingen van karton. Van De Velde Packaging is de vouwkarton afdeling van P. Van De Velde Group en heeft activiteiten in Lichtervelde (België), Kruishoutem (België) en Poznan (Polen). De geproduceerde vouwkartonnen verpakkingen worden voornamelijk afgezet in de marktsegmenten voeding, dranken en gezondheidszorg. Daarnaast produceert P. Van De Velde massief kartonnen verpakkingen in haar fabriek in Wetteren (België).

Ga naar het volledige persbericht …

Beurzen

Tijdens het Empack Packaging Event komende oktober in Mechelen zal Schut Systems op de stand van Intercol Industriële Kleefstoffen, een demonstratie verzorgen van de compacte en basic E300M horizontale kartonneermachine.

Empack Mechelen stand C014

EMPACK | Mechelen
11 en 12 oktober 2017
Stand C014 (bij Intercol)

Waarom basic?

Een semi-automatische basic kartonneermachine, die op eenvoudige wijze twee kleppen van een kartonnen doos met behulpvan hotmelt lijm sluit.

semi automatische sluiter E300m

Verpakkingsmachines worden steeds sneller en geavanceerder. Toch blijkt dat er niet altijd behoefte is aan al die extra’s. Bijvoorbeeld bij de opstart van een nieuw product of wanneer manueel verpakken te veel tijd in beslag neemt.

Méér dan basic?

Mocht u toch behoefte hebben aan méér dan basic, kijk dan binnenkort uit naar onze Huisshow waar wij de nieuwe toploading verpakkingslijn voor consumentendozen demonstreren: de dozenopzetmachine F111 en sluitmachine C113.

 

F111 Dozenopzetmachine: Locken of Lijmen

De F111 Dozenopzetmachine van Schut Systems heeft een bijzondere bouwstijl. De aandrijving en schakelkast zijn bovenin de machine gebouwd. Even wennen misschien, maar al gauw springen de voordelen van een dergelijke bouw in het oog. De machine is van alle 4 zijden uitstekend toegankelijk en overzichtelijk en het magazijn is op werkhoogte.

Nieuw is dat de machine niet alleen in lijmuitvoering maar nu ook met een locking tool geleverd kan worden. Tijdens de Empack in den Bosch werd dit voor het eerst aan het publiek getoond.F111 opzetmachine, toegankelijk en overzichtelijk

Eenvoudig automatisch verpakken in doosjes

 

Schut Systems biedt een drietal oplossingen om te starten met automatisch verpakken in doosjes: Toploading , Sleeven en Sideloading.

Toploading – groot vulgemak

Het karakteristieke van Toploading zit ‘m in het vormen van een doosje met openstaand deksel, waardoor de grootste opening als vulopening dient. Het vulgemak dat daarmee ontstaat is enorm, voor zowel handmatig als automatisch vullen. Toploading is daarom geschikt voor het verpakken van een groot aantal verschillende soorten producten. De machines zijn verkrijgbaar in verschillende snelheden tot maximaal 120 dozen/minuut

Sleeven – Groei in koelvers

De Sleevemachine ASM 60, schuift een voorgelijmde kartonnen sleeve om een tray, schaal of kuipje met een snelheid tot maximaal 60 sleeves per minuut. In eerste instantie werd de machine ontwikkeld als alternatief voor handmatig verpakken. Ervaring leert dat de ASM60 ook een alternatief is voor de snellere wraparound machines die met niet-voorgelijmde sleeves werken. Met name in het koelvers segment wordt de sleevemachine veel ingezet.

E300M – Sideloading voor starters

De E300M maakt de overstap van handmatig naar semi-automatisch Sideload verpakken erg gemakkelijk. Op professionele wijze worden doosjes met behulp van hotmelt gesloten. Het ideale van de E300M is dat voor het overstappen naar een ander formaat doosje er geen extra onderdelen nodig zijn.

Wilt u de machines “Live” zien draaien? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een bezoek aan onze demoruimte.

 

Demoruimte Schut Systems

Unieke verpakking voor Appels

Verpakkingsmultinational NNZ heeft in samenwerking met Schut Systems en Pillopak  een unieke verpakking voor appelen ontwikkeld. Het ontwerp betreft een golfkartonnen tray, die uit twee of vier identieke compartimenten bestaat. Elk van die compartimenten kan één appel bevatten en het geheel is zo geconstrueerd dat het optimale bescherming biedt tegen specifieke appelkwetsuren. Een tweede voordeel van dit verpakkingsconcept vormt het te bedrukken oppervlak. Deze leent zich uitstekend voor marketingdoeleinden met name voor storytelling en branding.

Unieke verpakking voor appels

Verder heeft recent onderzoek aangetoond dat de nieuwe tray een positief effect heeft op de consumentenwaardering. Dit geldt zowel voor het product (appel) als de productcategorie (fruit). Een andere uitkomst van dat onderzoek laat zien dat het ontwerp – handzaam en aantrekkelijk – de aankoopimpuls kan stimuleren.

Kartonnen sleeve aanbrengen

Schut Systems heeft een nieuw type sleevemachine in haar programma: de ASM60.

Bijzonder aan de ASM60 is dat in tegenstelling tot de meest gangbare sleevemachines de ASM60 werkt met een al voorgelijmde kartonnen sleeve. De overstap van handmatig naar machinaal sleeves aanbrengen wordt daarmee erg eenvoudig. De snelheid van de machine bedraagt ca. 60 verpakkingen per minuut en de machine wordt tijdelijk gedemonstreerd in onze demoruimte.Lees verder

Huur van verpakkingsmachines

De meeste verpakkingslijnen bij Schut Systems zijn standaard en dat maakt dat de huur van verpakkingsmachines rendabel is. Formaatdelen worden in Eerbeek gebouwd, waarmee toch een op maat gemaakte verpakkingsmachine geleverd wordt. De klant huurt bijvoorbeeld voor een periode van een jaar en besluit na een jaar of hij doorgaat met huren, de verpakkingslijn gaat kopen of gaat inruilen voor een machine met een hogere capaciteit.

De semi-automatische E300M horizontale sluitmachine is momenteel erg populair in de verhuur, maar ook de meer geavanceerde F60-2 dubbelkops opzetmachine met een snelheid tot 120 doosjes per minuut is voor verhuur beschikbaar.

Demoruimte Schut Systems

Het huren van een verpakkingsmachine of verpakkingslijn biedt de mogelijkheid om snel te kunnen inspringen  op marktontwikkelingen en toch zo weinig mogelijk risico te nemen. Een argument dat voor zichzelf spreekt. De investeringskosten blijven laag en men kan precies berekenen wat de introductie van een nieuw verpakkingsconcept gaat kosten.